Sastojci za tijesto:
10 dkg putra
7 dkg brašna
14 dkg oguljenih i samljevenih badema
7 dkg šećera
sok i korica od jednog limuna
malo vanilije
Tijesto se peće u dvije kore. Na 180 C cca 20 minuta
Sastojci za kremu:
10 dkg šećera
4 žutanjka
4 dkg brašna
1/2 l mlijeka
Kuha se dok ne postane gusta uz mješanje.
Sastojci za snijeg:
4 bjelanjka
18 dkg šećera
Sastojci za smjesu od jabuka:
5 kom jabuka
3 žlice šećera
2 žlićice ruma
malo cimeta
Jabuke se prodinstaju.
Priprema:
Sve sastojke dobro ohladit.
Koru namazati kremom i zatim se stavi druga kora na koju se stavljaju jabuke, na jabuke se doda snijeg od bjelanjka.
Stavi se peći da se korica od bjelanjka zažuti.
izvor:http://www.recepti.hr/