Sastojci:
10 bjelanjaka
280 grama prženih pa mljevenih lješnjaka
280 grama šećera
2 kašike kakao praha
Umutite bjelanjke, dodajite šećer i mutite i na kraju ručno dodajte lješnjake i kakao prah. Kalup za torte (ja sam koristila br.26), obložite pek papirom, dodajte masu za biskvit i pecite ga na 180 stepeni 35 minuta. Kad se biskvit ohladi preko njega dodajte tamnu pa žutu kremu.
Sastojci za tamnu kremu od čokolade:
5 žumanjaka
1 cijelo jaje
150 grama šećera
50 grama čokolade za kuhanje
250 grama maslaca ili margarina za kreme
Jaja i šećer umutite na pari dodajte čokoladu i miješajte da se čokolada otopi i sjedini sa jajima u jednu finu kremu. Kremu ohladite i sastavite sa umučenim maslacem ili margarinom i premažite je na ohlađeni biskvit.
Sastojci za žutu kremu:
4 žumanjka
5 kašika šećera
2 pudinga od vanilije
1 vanilija šećer
700 ml mlijeka
500 ml vrhnja za šlag
Mlijeko stavite da kuha, umutite žumanjke sa šećerom i vanilija šećerom, dodajte im puding u prahu i malo mlijeka, sad sve to saspite u mlijeko koje kuha i skuhajte kao puding. Kad se žuta krema ohladi dobro je umutite mikserom i sastavite sa umučenim vrhnjem za šlag. Žutu kremu nanesite na smeđu, kolač ukrasite po želji.
izvor:http://www.recepti.hr/