Sastojci:
- 4 jaja
- 50 g smeđeg šećera
- 200 g fine čokolade za kuhanje (ili neke jako tamne ako volite takve kao ja)
- 100 g mljevenih oraha
- 250 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Pola količine čokolade stavite na toplo mjesto da se rastopi ili ju otopite na laganoj vatri. Razdvojite bjelanjke od žumanjaka i pjenasto ih istucite sa šećerom. Zatim smjesi dodajte žumanjke, rastopljenu čokoladu i orahe i fini izmiješajte. Izlijte smjesu u namaščen i pobrašnjen pleh za torte (najbolje onaj kaj se može rastvoriti) i stavite peći 25 do 30 minuta na 170°C. Čačkalicom provjerite je li biskvit pečen. Kada ga izvadite iz pećnice, na laganoj vatri u lončiću istopite ostatak čokolade sa vrhnjem za šlag i prelite po toplom biskvitu. Stavite na hladno mjesto da se stisne i voila - čoko fantazija gotova!
izvor:http://www.recepti.hr/