Sastojci za biskvit:
15 dag maslaca
15 dag oraha
7 dag brašna
1 prašak za pec.
4 bijelanjka
15 dag šećera
Sastojci za preljev:
4 žutanjka
15 dag šećera u prahu (ja stavim 10 dag)
1 vanil šećer
Sastojci za nadjev:
1 dcl mlijeka
10 dag šećera
10 dag mljevenih oraha
10 dag čokolade
10 dag maslaca
Priprema:
Od sastojaka za biskvit najprije dobro umiksajte maslac pa mu dodajte mljevene orahe, brašno i prašak za pec.
Bijelanca stucite u čvrsti snijeg lagano im dodajući šećer. Čvrsti bijelanjak sa šećerom dodaj u prvu smijesu, lagano izmiješaj i
stavi ga u četvrtasti pleh koji je obložen papirom za pečenje. Peći na 180* c, 20 min.
Dok se tijesto peće, žutanjke izmiksaj sa šećerom i vanil šećerom, dok ne postane svijetlo i kremasto.
Nakon što se tijesto peklo 20 min. izvadi ga iz pećnice i nježno po njemu premaži kremu od žutanjaka.
Peći još 10 min.
Za nadjev zakuhajte mlijeko sa šećerom pa u to dodajte mljevene orahe (ostavi malo za posipanje), čokoladu i maslac.
S ovom smijesom premaži cijeli kolač.
izvor:http://www.recepti.hr/