Sastojci za tijesto:
150 g pšeničnog brašna
150 g domaćeg heljdinog brašna
pola jaja
50 g maslaca
1 dcl kiselog vrhnja
sol
Sastojci za nadjev:
1,2 kg svježeg sira
0,5 l kiselog vrhnja
1 kg tikve
3 žemlje
4 jaja
sol
Priprema:
Na ploči pomiješamo jedno i drugo brašno, posolimo. U sredini napravimo prostor u koji dodamo jaja, vrhnje i maslac i vode koliko je potrebno da zamijesimo tijesto. Ostavimo ga da se odmori pola sata.
Za nadjev naribamo tikve, posolimo da puste vodu i dobro ocijedimo. U sir dodamo jaja, malo vrhnja, namočene i ocijeđene žemlje, tikve pa posolimo i dobro promiješamo.
Tijesto razdijelimo na tri komada i razvlačimo ga na veličinu cimpleta. Cimplet dobro namažemo maslacem i stavimo prvi komad tijesta. Poškropimo rastopljenim maslacem, namažemo nadjevom i ponavljamo dok ne potrošimo sve tijesto i nadjev. Gibanek narežemo na komade željene veličine i premažemo preostalim vrhnjem. Pečemo u pećnici 45 minuta.
izvor:http://www.recepti.hr/