Baklava od višanja

Idealna poslastica za ljeto



Sastojci za baklavu sa višnjama:


pakovanje kora za savijaće


2 tegle višanja
1 kiselo vrhnje

3 jaja
2 čaše šečera
1 češa ulja

prašak za peciv
o
sok od 1 limuna

1 čaša šečera
sok od višanja

Postupak pripreme

izmiksat 3 jaja sa šečerom, dodati ulje, vrhnje i prašak za pecivo.
višnje ocijediti.na tepsiju složiti 2 do 3 kore, zaliti sa nadjevom, opet stavit koru pa nadjev, to ponavljati dok se ne potroši polovica kora, zatim stavit ocjeđene višnje.poklopit s korom , opet nadjev ponavljati dok se ne potroše kore.tako pripremljen kolać izrezati prije pečenja, poklopit folijom

peći tako 3o minuta, zatim skinut foliju i peći još 10 do 15 min na 180.
dok se kolać peće prokuhati sok od limuna, sok od iscjeđenih višanja i šečer.
vrući kolać zalit vrućim preljevom sve dok kore piju taj sok.držat u hladnjaku.





izvor:http://www.recepti.hr/