Sastojci za baklavu sa višnjama:
pakovanje kora za savijaće
2 tegle višanja
1 kiselo vrhnje
3 jaja
2 čaše šečera
1 češa ulja
prašak za peciv o
sok od 1 limuna
1 čaša šečera
sok od višanja
Postupak pripreme
izmiksat 3 jaja sa šečerom, dodati ulje, vrhnje i prašak za pecivo. višnje ocijediti.na tepsiju složiti 2 do 3 kore, zaliti sa nadjevom, opet stavit koru pa nadjev, to ponavljati dok se ne potroši polovica kora, zatim stavit ocjeđene višnje.poklopit s korom , opet nadjev ponavljati dok se ne potroše kore.tako pripremljen kolać izrezati prije pečenja, poklopit folijom
peći tako 3o minuta, zatim skinut foliju i peći još 10 do 15 min na 180. dok se kolać peće prokuhati sok od limuna, sok od iscjeđenih višanja i šečer. vrući kolać zalit vrućim preljevom sve dok kore piju taj sok.držat u hladnjaku.
izvor:http://www.recepti.hr/