Jež torta

Po šumi, širom, bez staze, puta Ježurka Ježić povazdan luta. Lovom se bavi često ga vide, s trista kopalja na juriš ide. I vuk i medo, pa čak i – ovca, poznaju ježa, slavnoga lovca.



Sastojci:

Biskvit: lagani biskvit od 4 jaja

Krema: 

25 dag maslaca ili margarina
25 dag šećera u prahu
1 cijelo jaje
10 dag čokolade
1/2 dl ruma
10 dag badema
5 dag čokoladnih mrvica 

Priprema:

Pripremite lagani biskvit.

Krema: Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte jaje, rastopljenu čokoladu i rum, pa sve dobro izmiješajte. Pečeni vrući biskvit izrežite u male kocke veličine 1 cm i umiješajte u pripremljenu kremu. Sve malo ohladite, te pomoću čokoladnih mrvica oblikujte tortu ježa i sl. Bademe prelijte kipućom vodom, ogulite kožicu i izrežite u duguljaste štapiće. Ohlađenog ježa ukrasite bademima tako da mu napravite bodlje i oči.





izvor:http://www.recepti.hr/