Sastojci:
2 srednje velike repe
½ kg svježeg sira-domaćeg
5 dl kiselog vrhnja-domaćeg
½ kg glatkog brašna
1 žlica čiste svinjske masti
10 dl mlijeka
10 dkg šećera
1 dkg soli
1 jaje
Priprema nadjeva:
Repu oguliti, naribati i prokuhati 45 minuta. Nakon što se repa prokuha, repu 3-4 puta isprati i dobro ocijediti višak vode. Ocijeđenu repu zaliti sa 5dl mlijeka i ostaviti 4 sata da odstoji. U repu umiješati sir, jedno jaje, šećer i sol. Sve zajedno dobro promiješati.
Priprema tijesta:
Umiješati ½ kg brašna, 5 dl mlijeka, prstohvat soli i malo masti sve zajedno dobro zamijesiti. Tijesto ostaviti 1 sat da odstoji.
Priprema domaćeg štrukla
Razvući tijesto veoma tanko (vidi sliku) i ravnomjerno nadjenuti nadjevom. Preklopiti tijesto sa jedne i druge strane u savijaču (vidi sliku), te zatim razrezati. Posudu za pečenje premazati čistom svinjskom mašću, složiti izrezane komade i zaliti vrhnjem. Peći u pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta do žarke boje kore.
Dobar tek…njam,njam..
izvor:http://www.recepti.hr/
½ kg svježeg sira-domaćeg
5 dl kiselog vrhnja-domaćeg
½ kg glatkog brašna
1 žlica čiste svinjske masti
10 dl mlijeka
10 dkg šećera
1 dkg soli
1 jaje
Priprema nadjeva:
Repu oguliti, naribati i prokuhati 45 minuta. Nakon što se repa prokuha, repu 3-4 puta isprati i dobro ocijediti višak vode. Ocijeđenu repu zaliti sa 5dl mlijeka i ostaviti 4 sata da odstoji. U repu umiješati sir, jedno jaje, šećer i sol. Sve zajedno dobro promiješati.
Priprema tijesta:
Umiješati ½ kg brašna, 5 dl mlijeka, prstohvat soli i malo masti sve zajedno dobro zamijesiti. Tijesto ostaviti 1 sat da odstoji.
Priprema domaćeg štrukla
Razvući tijesto veoma tanko (vidi sliku) i ravnomjerno nadjenuti nadjevom. Preklopiti tijesto sa jedne i druge strane u savijaču (vidi sliku), te zatim razrezati. Posudu za pečenje premazati čistom svinjskom mašću, složiti izrezane komade i zaliti vrhnjem. Peći u pećnici na 200 stupnjeva 30 minuta do žarke boje kore.
Dobar tek…njam,njam..
izvor:http://www.recepti.hr/