Prhko tijesto:
30 dag brašna
1/2 žličice praška za pecivo
20 dag margarina
8 dag šećera u prahu
1 jaje
Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti da odstoji u hladnjaku.
Nadjev:
4 žumanjka
5 žlica vode
15 dag mljevenih badema
15 dag sjeckanih badema
3 žlice glatkog brašna
22 dag šećera u prahu
ribana korica limuna
žličica cimeta
na vrh noža klinčića i muškatnog oraščića
10 dag marmelade od višanja
Žumanjke pomiješati s vodom i dodati ostale sastojke, miješati dok se ne dobije jednolična smjesa.
5 žlica vode
15 dag mljevenih badema
15 dag sjeckanih badema
3 žlice glatkog brašna
22 dag šećera u prahu
ribana korica limuna
žličica cimeta
na vrh noža klinčića i muškatnog oraščića
10 dag marmelade od višanja
Žumanjke pomiješati s vodom i dodati ostale sastojke, miješati dok se ne dobije jednolična smjesa.
Priprema:
Od pripremljenog tijesta odvojite 1/3, ostatak razvaljati prema plehu.Na tijesto nanijeti nadjev, a preko nadjeva premazati marmeladom.
Od ostatka tijesta napraviti trakice(ja sam razvaljala i rezala trake,a može se rukama valjati tanke"kobasice") i posložiti preko marmelade dijagonalno s jednog i drugog kraja pleha.
Peći na 180 °C oko 30-40 min.
Rezati ohlađeno.
izvor:http://www.recepti.hr/