Pikantni kolačići

Moj izbor kolačića svake godine zbog okusa i mirisa koji se šire kućom prilikom pečenja.




Prhko tijesto:

30 dag brašna
1/2 žličice praška za pecivo
20 dag margarina
8 dag šećera u prahu
1 jaje

Od svih sastojaka umijesiti glatko tijesto i ostaviti da odstoji u hladnjaku.

Nadjev:

4 žumanjka
5 žlica vode
15 dag mljevenih badema
15 dag sjeckanih badema
3 žlice glatkog brašna
22 dag šećera u prahu
ribana korica limuna
žličica cimeta
na vrh noža klinčića i muškatnog oraščića
10 dag marmelade od višanja

Žumanjke pomiješati s vodom i dodati ostale sastojke, miješati dok se ne dobije jednolična smjesa.

Priprema:

Od pripremljenog tijesta odvojite 1/3, ostatak razvaljati prema plehu.Na tijesto nanijeti nadjev, a preko nadjeva premazati marmeladom.

Od ostatka tijesta napraviti trakice(ja sam razvaljala i rezala trake,a može se rukama valjati tanke"kobasice") i posložiti preko marmelade dijagonalno s jednog i drugog kraja pleha.

Peći na 180 °C oko 30-40 min.

Rezati ohlađeno.






izvor:http://www.recepti.hr/