Tijesto:
4 jaja
120 g šećera
140 g brašna
Na vrh noža praška za pecivo
1 vanilin šećer
3 žlice ulja
140 g brašna
Na vrh noža praška za pecivo
1 vanilin šećer
3 žlice ulja
Krema:
150 g šećera u prahu
2 žumanca
1 cijelo jaje
1 jušna žlica mlijeka
100 g čokolade za kuhanje
100 g omekšanog margarina
+ 2 banane i kristal šećer
Priprema:
Na pari lupati šećer, žumanjke, cijelo jaje i žlicu mlijeka. Kad se zgusne maknuti sa
vatre i dodati omekšanu čokoladu. Ostaviti da se ohladi te u hladno dodati 10 dag malo
omekšanog margarina.
Tepsiju prekriti papirom za pečenje. Upaliti pećnicu na 180 st.C.
Odvojiti žutanjke i bjelanjke. Bjelanjke sa istuci u čvrsti snijeg. Žumanjke, šećer i vanilin šećer miksati, dodati i ulje pa miksati dok se šećer ne otopi. Zatim dodavati po žlicu brašna izmiješanog sa praškom za pecivo i snijega od bjelanjaka.
Biskvit izliti u tepsiju i staviti peci u zagrijanu pećnicu i peci 20 minuta na 180 st.C.
Pečeni biskvit preokrenuti na krpu posutu kristal šećerom, maknuti papir za pečenje pa zarolati i ostaviti da se ohladi.
Ohlađeno tijesto odmotati, namazati kremom, staviti uzdužno dvije banane, zarolati i posuti kristal šećerom.
izvor:http://www.recepti.hr/