Za pripremu ovog jela nazvanog posebni sekeli gulaš trebat ćete određene namirnice, poput mesa i kiselog zelja, ali njihove količine morat ćete sami kreirati. Imate li samo malo osjećaja za pripremu jela, neće vam biti teško odrediti koliko zelja treba dodati u meso.
Treba vam...
miješano mljeveno meso (oko pola kg)
crveni luk (dvije veće glavice)
žlica slatke mljevene crvene paprike
žlica brašna
voda
kiseli kupus (oko pola kg do 1 kg)
mast ili ulje
kiselo vrhnje (2 dcl)
Činite ovako...
Dakle, mljeveno meso, najbolje miješano od govedine, junetine i svinjetine, dobro propirjajte na dosta luka dok ne postane sasvim mekano. Dodajte zatim žlicu mljevene paprike, te žlicu brašna. Dobro promiješajte i nalijte najprije malo hladne, a kad zakuha, dodajte još i kipuće vode toliko da dobijete fini gulaš. Sada još k tome dodajte kiseli kupus kojeg ste prethodno propirjali na masnoći uz dolijevanje vode. Potrebno je jelo ostaviti još oko 20 minuta kako bi se kuhalo na laganoj vatri. Na kraju, u ovaj poseban sekeli gulaš, dodajte kiselo vrhnje.
izvor:http://www.recepti.hr/