Punjene tikvice

Moj brat obožava tikvice u kombinaciji sa mljevenim mesom pa mu ovo jelo spremim kad se najavi da dolazi. Relativno je jednostavno jelo, a prednost je to što ga stavite u pečnicu i za vas je jelo gotovo što se pripreme tiče.



Sastojci:

2 tikvice (svaka oko 200 g)
sol
50 g sušenih rajčica
150 g mljevenog mesa (junetina)
150 g kuskusa
jedno jaje
papar
2 žličice sušenog bosiljka
pola litre soka od paradajza
75 g feta sira

Priprema:

Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Operite tikvice i izrežite na pola po dužini. Tikvice lagano posoliti. Izdubiti sredinu te sa rajčicom narezati na kockice.
Mljevenu junetinu s kuskusom, jajem, rajčicom i tikvicama umijesiti. Dodati 1 žličicu soli, papar i bosiljak i začinite, sa smjesom ravnomjerno napunite polovice tikvica.
Tikvice postaviti u plitku posudu za pečenje, dodati sok od rajčice. Pospite sirom. U pećnici (srednji nivo, temperatura 160 °) peći 40 minuta.





izvor:http://www.recepti.hr/