Sastojci:
2 tikvice (svaka oko 200 g)
sol
50 g sušenih rajčica
150 g mljevenog mesa (junetina)
150 g kuskusa
jedno jaje
papar
2 žličice sušenog bosiljka
pola litre soka od paradajza
75 g feta sira
Priprema:
Prethodno zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Operite tikvice i izrežite na pola po dužini. Tikvice lagano posoliti. Izdubiti sredinu te sa rajčicom narezati na kockice.
Mljevenu junetinu s kuskusom, jajem, rajčicom i tikvicama umijesiti. Dodati 1 žličicu soli, papar i bosiljak i začinite, sa smjesom ravnomjerno napunite polovice tikvica.
Tikvice postaviti u plitku posudu za pečenje, dodati sok od rajčice. Pospite sirom. U pećnici (srednji nivo, temperatura 160 °) peći 40 minuta.
izvor:http://www.recepti.hr/