Švarcvald torta

Upoznavanje sa starcima od dečka, napravim kolač od badema dan prije, i onda dođe dragi i kaže kako tata ne podnosi bademe. I što sad, zamislim si, Švarcvaldica sigurno može svugdje proći, a za nju milijun recepata. No ovaj uvijek prolazi, valjda je zato sve i prošlo super, oduševljenje svih



Sastojci:

6 jaja
15 dag šećera
15 dag brašna
15 dag slatkih mrvica - drobljeni keksi
5 dag oraha
5 dag kakaa
1 prašak za pecivo
0,5 kg očišćenih višanja
1 l soka od višanja
15 dag gustina
30 dag šećera
rum
punč za aromu
tučeno slatko vrhnje (oko 0,5 l)
ribana čokolada
čokoladne mrvice
višnje 
 
Priprema:

Istucite bjelanjke, postupno dodajte jedan po jedan žumanjak i šećer. Zatim lagano umiješajte ostale sastojke i ispecite biskvit u okruglom kalupu. Kad se ohladi razrežite ga na dva dijela.

Višnje očistite od koštica i stavite na cjedilo. Od sakupljenog soka i ostatka do 1 litre koji napravite od sirupa i gustina uz dodatak šećera napravite kremu i to tako da dio soka umiješate s gustinom i šećerom, a ostatak stavite da zavrije. Pomiješajte dvije tekućine i ostavite da vrije 3 minute. Skinite s vatre i kada se ohladi umiješajte višnje.

Biskvit poškropite rum punčem i premažite polovicom nadjeva. Dodajte drugi dio biskvita i ponovno bogato premažite kremom. Cijelu tortu obilato premažite šlagom i napravite ukrase od šlaga.

Tortu po rubu posipajte čokoladnim mrvicama a na vrhu ribanom čokoladom i višnjama. Dobro je ohladite i poslužite nakon 2 sata stajanja u hladnjaku.




izvor:http://www.recepti.hr/