Sastojci za tijesto:
500 g pšeničnog brašna
1 jaje
2 žumanjka
3,6 dcl mlijeka
100 g maslaca
50 g šećera
jedna i pol kocka svježeg kvasca
30 g soli
prvi nadjev:
2 šalice mljevenog maka
pola šalice šećera
1 jaje
drugi nadjev:
2 šalice mljevenih oraha
pola šalice šećera
1 jaje
treći nadjev:
200 g grožđica namočenih u rumu
četvrti nadjev:
2 šalice mljevenog rogača
pola šalice šećera
1 jaje
peti nadjev:
pekmez od šipka
1 jaje za premaz
Priprema:
Kvas stavite dizati zajedno s mlijekom, malo brašna i šećera. Prosijte brašno, dodajte ostala jaja, sol i dignuti kvasac te zamijesite tijesto, dobro ga izradite i stavite na toplo da se diže. Tijesto razdijelite na 6 dijelova, razvaljajte ih pa u namašćen i pobrašnjen kalup slažite jedan po jedan, a svaki premažite jednim od gore navedenih nadjeva.
Peti mlinac namažite pekmezom, a šesti razmućenim jajetom.
Pecite na umjerenoj vatri 1 sat.
izvor:http://www.recepti.hr/