Sastojci:
400 g mljevenog mesa (junetine ili miješanog ili puretine npr.)
1 glavica luka/kapule, sitno narezanog
2 češnja češnjaka, sitno narezanog
2 žlice ribanog parmezana
1 zemička ili kriška starog kruha, namočena u vodu i iscjeđena
1 jaje
1 žlica prešina, sitno narezanog
1/2 žličice soli i svježe mljeveni papar
1 dcl ulja
i još:
1.5 kg krumpira narezanoga na tanke ploške
1,5 dcl piva
1.5 dcl vode
2 glavice luka narezanoga na sitna rebarca
sol
papar,
grančica ruzmarina
1 list lovora
1,5 dcl piva
1.5 dcl vode
2 glavice luka narezanoga na sitna rebarca
sol
papar,
grančica ruzmarina
1 list lovora
Priprema:
Sve sastojke za polpete (šnicle) staviti u zdjelu i dobro ih umijesiti..praviti polpete i pržiti ih u vrućem ulju...kada su dobili koricu s obje strane izvaditi ih i ostaviti na toplome, na istom ulju popržiti luk, malo ga posoliti, poklopiti tavu i ostaviti na tihoj vatri da luk omekša. U vatrostalnu posudu na dno rasporediti luk, preko njega krumpir, posoliti ga i popapriti...po površini složiti ispržene polpete, listiće ružmarina i lovorov list..sve zaliti pivom i vodom, prekriti aluminijskom folijom. Peći u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 45 minuta....Poslužiti uz neku sezonsku salatu
izvor:http://www.recepti.hr/