Sastojci:
oko 100 g špageta (integralnih ovoga puta)
3 fete pancete izrezane na štapiće
svežanj šparoga
3 - 4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica ribanog parmezana
sol, papar
Priprema:
Špagete skuhati po uputstvu na pakiranju
Šparoge očistiti, oprati i skuhati
Pancetu ispržiti na malo maslinovog ulja u tavi (ko ne voli izostaviti)
Dok se šapgeti kuhaju razbiti jaja u većoj zdjeli, posoliti, popapriti i umutiti
Dodati kiselo vrhnje, ribani sir, ocijeđene šparoge i špagete pa umiješati pancetu
Sve skupa vratiti u tavu i pržiti s jedne strane
Kada je skoro pečeno, pokapati je malo uljem po vrhu a zatim preokrenuti je s pomoću plitkog tanjura ili poklopca te vratiti ponovno u tavu da se lagano zapeče i s druge strane.
izvor:http://www.recepti.hr/