Kolačić s kruškama

Znate ono kada želite napraviti kolač a fali vam neki sastojak ili ono kada ne znate koji recept odabrati u moru recepata? E onda morate probati ovo..uz sastojke iz kuhinje i malo mašte mogu nastati čuda..




ZA BISKVIT:

300g brašna, 100 g kiselog vrhnja, 100g ulja, 160 g šećera, 1 vanilin šećer, 2 žličice p.p.,4 jaja, 2 žlice kakaoa, 4-5 zrelih krušaka.

PRIPREMA:

Razdvojiti bjelanje i žumanjke. Od bjelanjaka umutiti čvrsti šaum. Žumanjke miksati sa šećerom, vanilin šećerom, vrhnjem i uljem. Postupno dodavati brašno s praškom za pecivo. Žlicom umiješati šaum. 2/3 smjese rasporediti po limu za pečenje veličine 22x32. U ostatak smjese dodati kakao i tamnu smjesu žlicom rasporediti po svijetloj smjesi. Kruške očistiti i narezati na sitne kockice, rasporediti po smjesi, lagano utisnuti i staviti peći 40 min na 180C.

ZA KREMU:

650ml mlijeka, 2 vrečice pudinga od vanilije, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 200 g margarina, 1 vrečica šlag kreme od vanilije i 125 ml mlijeka.

PRIPREMA:

Skuhati puding s mlijekom, šećerom i vanilin šećerom. U ohlađeno dodati izrađeni margarin. Šlag kremu pripremiti po uputama s 125 ml mlijeka i dodati u puding. Kremu premazati preko biskvita s kruškama i preliti glazurom od čokolade.






izvor:http://www.recepti.hr/