Novogodišnji minjoni

Novogodišnji minjoni u bojama Italijanske zastave - Dolcetti natalizi



Sastojci:

125 g maslaca
120 g sećera u prahu
5 jaja
120 g brašna
1 ekstrat vanile
120 g marmelade od kajsije
1 kašika vode
zelene i crvene prehrambene boje
200 g čokolade
3 kašike ulja

Priprema:

Izmiksati maslac i sećer, dodati žumanca jedno po jedno. Dodati brašno i izmiksati. Dodati ekstrakt od vanile.
Belanca izmiksati u šaum. Dodati u smesu i varjačom pažljivo izmešati. Smesu podeli u tri zdelice. Zelenu i crvenu boju dodati u zdele treča ostaje bez boje. Papir dimenzije 30x40 cm. Ucrtati 3 iste dimenzije, prevrnuti papir i preliti sve tri obojene smese u odgovarajuči deo na papiru. Smesa se neče preliti preko druge. Peči na 200 C oko 12 minuta. Gotovo pečene kore ostaviti da se ohlade. Iseči kore tako da budu istih dimenzija zbog slaganja. Marmeladu od kajsije zagrejati.






izvor:http://www.recepti.hr/