Tijesto:
60 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 5 dag margarina, 3 žlice vrhnja ili malo mlijeka, 3 jaja, 1 žlica kakaa, korica limuna,20 dag šećera
Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto.
60 dag brašna, 1 prašak za pecivo, 5 dag margarina, 3 žlice vrhnja ili malo mlijeka, 3 jaja, 1 žlica kakaa, korica limuna,20 dag šećera
Od navedenih sastojaka umijesiti glatko tijesto.
Krema:
1 l mlijeka, 3 žumanjka, 30 dag šećera, 6 žlica oštrog brašna, 1 vanilin šećer, 1 margarin
Skuhati kremu i u hladnu dodati pjenasto izmiješan margarin.
Čokoladna glazura
10 dag čokolade, 10 dag margarina
Otopiti na laganoj vatri.
Priprema:
Tijesto podijeliti na 4-5 jednakih dijelova(ovisno o veličini pleha), svaki razvaljati u veličini pleha i peći na obrnutoj strani pleha, na 180 °C 7-10 min(da ne promijeni boju).
Kad su kore hladne filati kolač kremom i preliti čokoladnom glazurom. Treba odstajati da kore omekšaju.
izvor:http://www.recepti.hr/