Sastojci
KORE:
– 8 bjelanjaka
– 250 g šećera u prahu
– 250 g kokosa
– 20 g brašna
– 8 bjelanjaka
– 250 g šećera u prahu
– 250 g kokosa
– 20 g brašna
FIL:
– 50 g pudinga od vanilije
– 600 ml mlijeka
– 50 g kokosa
– 250 g margarina
– 200 g šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 50 g pudinga od vanilije
– 600 ml mlijeka
– 50 g kokosa
– 250 g margarina
– 200 g šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
OSTALO:
– 6 žlica tamnog eurokrema
– malo kokosa za ukrašavanje
– 200 ml slatkog vrhnja
– mlijeko za prskanje kora
– 6 žlica tamnog eurokrema
– malo kokosa za ukrašavanje
– 200 ml slatkog vrhnja
– mlijeko za prskanje kora
Način pripreme
PRIPREMA KORA:
Umutite bjelanjke u čvrst snijeg.
Postepeno dodajte šećer u prahu.
Na kraju dodajte kokos i brašno, te kuhačom sve sjedinite.
Dno kalupa obložite masnim papirom (moj je promijera 26 cm) i salijte smijesu.
Pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta, provjerite čačkalicom da li je pečeno.
Ohladite koru i podijelite na dva dijela.
Svaku koru malo poprskajte sa mlijekom.
PRIPREMA FILA:
Puding pomiješajte sa malo mlijeka (ako volite slađu tortu možete dodati 3 žlice šećera, mada nije potrebno) ostatak mlijeka stavite kuhati.
Kada mlijeko zakuha ubacite puding i kuhajte dok ne postane gusto.
Ohladite puding.
Pijenasto umutite margarin sa šećerom u prahu i vanilin šećerom, te sjedinite sa pudingom.
Dodajte kokos.
SLAGANJE:
Kora – omekšali eurokrem – fil
Kora – omekšali eurokrem – fil
Površinu torte posipati kokosom, okolo premazati sa izrađenim slatkim vrhnjem
izvor:http://www.recepti-24.com/