Recept je iz prekrasne kuharice Kolači s ljubavlju
Sastojci
Tijesto
2 jaja
60g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
prstohvat soli
60g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1/2 Prašak za pecivo Docela
125g mljevenih oraha
Nadjev
3-5 jabuka
15-20 polovica oraha
2-3 žlice marmelade od marelica
1 žlica likera od marelica
šećer u prahu za posipanje
Tijesto: Miksati jaja s prstohvatom soli, šećerom i vanil šećerom par minuta (dok ne postane pjenasto). Posebno pomiješati mljevene orahe, brašno i prašak za pecivo. U smjesu od jaja lagano dodati suhe sastojke (orahe, brašno i pzp) da ne izađe zrak.
U okrugli kalup staviti papir za pečenje te na njega preliti biskvit.
Nadjev: Jabuke oguliti, razrezati na četvrtine, izrezati srčiku i zarezati ih više puta na zaobljenoj strani.
Jabuke složiti na tijesto jednu do druge. Između jabuka staviti polovice oraha.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici 20-30min na 180-200°C.
Za to vrijeme pomiješati marmeladu i liker te ih zagrijati.
Pečeni kolač još vrući kistom premazati s mješavinom marmelade i likera.
Umjesto oraha mogu se staviti i lješnjaci.
izvor:http://www.coolinarika.com/