"Malina voli kokos" torta



3

Ovo je ljetna, sezonska torta za ljubitelje malina. Iako sam i sama sumnjala u kombinaciju malina i kokosa, ispostavilo se da je savršena. Torta nije "teška" te se zato može pripremati tijekom ljetnih mjeseci.


Sastojci

Za biskvit
8 jaja
100 gr. na tavi poprženog kokosa (bez dodane masnoće)
250 gr. mekog putra
250 gr. šećera
200 gr. brašna
2 vrećice vanilin šećera
6 žličica praška za pecivo


Za punjenje torte
izmrvljeni pečeni biskvit od torte
500 gr. svježih (ili odleđenih) malina
300 gr. šlag pjene
16 Raffaello kuglica


Potrebno je još:
20-30 kom. malina za ukrašavanje
6 kom. Rafaello kuglica
100 gr. marmelade ili pekmeza od kajsija

Priprema


Za biskvit miksati skupa maslac, šećer i vanilin šećer, a potom dodavati jedan po jedan žutanjak neprestano miješajući mikserom. Brašno, uprženi kokos i prašak za pecivo izmiješati i dodati u umućeni maslac i šećer te sve skupa umutiti. Na samom kraju istući snijeg od bjelanaca i dodati ga u prethodno umućenu smjesu.

Kalup promjera 26 cm namazati maslacem te dobro posuti brašnom i u njega rasporediti biskvit te ga peći na 175 stupnjeva cca 30-40 minuta (provjeravati čačkalicom je li pečen).

Kad se biskvit ohladi, žlicom ga izdubiti na debljinu do 1cm skroz ukrug tako da tortu kasnije možemo puniti smjesom.

Od izvađenog biskvita napraviti mrvice. Raffaello kuglice također izmrviti i povezati s biskvitom (manju količinu dobivene smjese ostaviti sa strane za ukrašavanje). U smjesu od mrvica biskvita i Rafaello kuglica dodati maline i umućenu šlag pjenu (uputu za pravljenje šlaga slijediti sa vrećice za šlag; ja sam pravila šlag s vodom).

Izdubljenu tortu napuniti dobivenom smjesom i zaravniti je.

Marmeladu ili pekmez od kajsija s jednom žlicom vode pomiješati i blago zagrijati te njome namazati stranice torte te na to nalijepiti ranije odvojene mrvice pomiješane s Raffaello kuglicama.

Tortu odozgora ukrasiti cijelim i prepolovljenim Raffaello kuglicama i svježim malinama.

Posluživanje

Poslužiti dobro ohlađenu tortu!

izvor:http://www.coolinarika.com/