Moja omiljena torta
Sastojci
- 16 Jaja
- 16kašika Glatko brašno Podravka
- 16kašika Šećera ( kristal)
- malo Ekstrakt maline,ruma
- 250ml. Rum alkohol
- malo kakaa u prahu Dolcela
- 1,5 Limun sok
- 1 Narandža sok
- pola Tegle džema od kajsija
- Fondan
- 200gr. šećera u prahu
- 2kašike Limun soka
- 3kašike Vrele vode
- 1,2kapi Ulja
- 2,3kapi ekstrakt maline
Priprema
- 1.Napraviti patišpanj od 7 jaja,7 kašika šećera,7 kašika brašna.Pecite u velikom plehu (od šporeta).Prepolovite.
- 2.Zatim ispecite 3 patišpanja od po 3 jaja,3 kaš.šećera,3 kaš.brašna.Ja sam pekla jedan i podelila na 3 jednaka dela.Sve ih izmrvite ili isecite na krupnije kocke.
- 3.Skuvajte sirup od 2 čaše šećera i 2 čaše vode.Dodajte sok od 1,5 limuna,1 pomorandže,250ml.ruma alkohola i malo ekstrakta ruma.(ako volite jaču aromu ruma).
- 4.Ovim ohladjenim sirupom prelijte ona 3 izmrvljena patišpana.Dodajte ukupno oko pola tegle džema od kajsija.U prvi dodajte malo kakaoa,Udrugi malo ekstrakta malineU treći malo zelene prehrambene boje
- 5.Ostavita malo sirupa da biste prelili ona prva dva žuta patišpanja.Donji patišpanj malo poprskajte sirupom i malo namažite džemom od kajsija.
- 6.Stavljajte naizmenično braon,zeleni i rozi deo.Ima toga dosta,činiće vam se možda da je previše mokro,ali nije,Sve fino upije ali bude zaista sočno.
- 7.Gornji patišpanj isto malo nakvasite namažite džemom i pritisnite nečim težim da torta prenoći.
- 8.Sutradan stavita fondanProsejte 200gr.prah čećera,dodaje limun i baš vrelu modu i mutite mikserom.Nedugo zatim dodajte par kapi ulja i ekstrkta maline.Namažite silikonskom lopaticom tortu.
Posluživanje
Blagi voćkasti ukus maline i kajsija sa rumom baš nekako ide.Slatka jeste,ali nije teška.- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/
,