Za biskvit:
7 bjelanjaka
60 g šećera
2 Vanilin šećera Dolcela
150 g Maka Dolcela
50 g Gussnela Dolcela
2 žličice Praška za pecivo Dolcela
200 ml mlijeka
Za kremu:
7 žutanjaka
90 g šećera
100 g Gussnela Dolcela
1 l mlijeka
250 g maslaca
50 g šećera u prahu
500 ml vrhnja za šlag
1 Šlagfix Dolcela
1.
Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg.
2.
Šećer pomiješajte s vanilin šećerom i postepeno u nekoliko navrata dodajte u snijeg od bjelanjaka neprestano miješajući kako bi se šećer u potpunosti rastopio.
3.
Mak sameljite, stavite u posudu pa pomiješajte Gussnel i prašak za pecivo, pa lagano, ali temeljito pomoću kuhače umiješajte u istučeni snijeg.
4.
Pripremljenu smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje veličine 40X24 cm i pecite ga u pećnici zagrijanoj na 180° C oko 20 minuta.
5.
Pečeni biskvit pustite da se malo ohladi pa ga prelijte s 200 ml toplog mlijeka.
6.
Žumanjcima dodajte šećer, Gussnel, 100 ml hladnog mlijeka i dobro izmiješajte kako biste dobili glatku smjesu bez grudica. Ostatak mlijeka stavite na vatru da zakuha.
7.
Kada je mlijeko zakuhalo uklonite ga s vatre i u njega pomoću pjenjače umiješajte pripremljenu smjesu. Vratite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 1-2 minute. Uklonite s vatre i pustite da se ohladi do sobne temperature.
8.
Omekšani maslac i šećer u prahu pomoću električne miješalice zajedno dobro istucite te ga izmiješajte s ohlađenom kremom.
9.
Kremu ravnomjerno nanesite na pripremljeni biskvit i poravnajte. Kolač stavite u hladnjak na 30-ak minuta kako bi se krema stisnula.
10.
Vrhnje za šlag istucite tek toliko da se počne zgušnjavati, dodajte šlag fix i još kratko istucite.
Pripremljeni šlag nanesite na kremu, poravnajte i stavite u hladnjak na barem 1 sat.