Sastojci:
-210 g brašna
-135 g kristal šećera
-115 g putera
-1 veliko žumance
-2 kašike mleka
-50 g kakaoa
-1/4 kašičice soli
-ekstrakt vanile
-100 g kristal šećera
-135 g kristal šećera
-115 g putera
-1 veliko žumance
-2 kašike mleka
-50 g kakaoa
-1/4 kašičice soli
-ekstrakt vanile
-100 g kristal šećera
I još:
-oko 50 g čokolade za kuvanje
-šaka lešnika
-šaka lešnika
Priprema:
Umutiti 135 g kristal šećera, puter, žumance , mleko i ekstrakt vanile u velikoj posudi za mešanje.
Mešati dok se ne stvori kremasta masa.
Postepeno dodavati brašno, kakao i so. Pokriti, staviti u frižider i hladiti sat vremena.
Zagrejati rernu na 175°C (zagrejati na najače pa smanjiti na tu temperaturu)
Praviti kuglice prečnika oko 2, 5 cm, i uvaljati u (100g) kristal šećera.
Ređati kuglice na rastojanju od 5 cm na papiru za pečenje.
Zadnjim delom varjače praviti rupice na sredini svake kuglice, dubine 1, 5 cm.
Peći od 10-12 minuta ili dok ivice ne postanu tvrde dok je sredina još mekana. (Ako treba ponovo malo doraditi “rupice”).
Hladiti keksiće 2 minuta na plehu a onda izvaditi na rešetku i ohladiti do kraja.
U svaku rupicu usuti topljenu čokoladu i ubaciti i po delić lešnika.
Izvor: coolinarika.com