2
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/411798/
Ime torte nastalo po Lejlinim zeljama sastojaka :) svima je se rezultat svidio
Sastojci
- Kore za tortu 2x
- 2 jaja
- 80g secera u prahu
- 20g sitnog secera
- 100g brasna
- 1 mala kasika praska za pecivo
- 50 ml vode
- 50 ml ulje
- 40g cokolade za kuhanje
- Fil krema
- 1 puding od cokolade
- 4 velike kasike sitnog secera
- 400 ml mlijeka
- 70g nugata
- 100g margarina za kreme
- 50g isjeckane cokolade sa keksom
- za dekoraciju
- 1 pakovanje kreme za torte ukuscokolada
- 125ml mlijeka
- 150g smrznutih ili svjezih jagoda
- 1 pakovanje crveni zele preliv za torte
- 250ml vode
- 4 velike kasike sitnog secera
- izrendane cokolade
- marmelade od jagode
Priprema
- 1.Za kore:
- 2.Rernu ugrijati na 200 °C. Bijelance i sitni secer dobro umiti. Zumanjke i secer u prahu mutiti dodati vodu i ulje i dalje mutiti (10min). Brasno i pecivo za prasauk u smjesu umutit sa zicom pa dodati istopljenu cokoladu na kraju lagano dodati umuceno bijelance. Smijesu staviti u formu za torte i peci oko 10min, provjeriti sa cackalicom dali je peceno.
- 3.Za fil kremu:
- 4.ml mlijeka, secer i nugat staviti da prokuha. 100ml mlijeka umjesati za prahom za puding, kad mlijeko prokuha dodati umuceni puding i mutiti dok bude gustu. Ostaviti da se ohladi. U ohladjen puding umutiti sa mikserom margarin i dodati isjeckanu cokoladu.
- 5.Priprema torte:
- 6.Prvo koru premazati cijelom fil kremom staviti drugu koru i premazati je marmeladom od jagode. U sredinu torte poredati otopljene ili svjeze jagode, preliti zelejom, pripremljen od zele praha, vode i secera. Tortu okolo premazati kremom za tortu, pripremljena od praha za kremu i mlijeka, i ukrasiti sa kremom za tortu. I posuti isjeckanom cokoladom. Ostaviti da se ohladi. Prijatno :)
- izvor:http://www.coolinarika.com/
- 1.