![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLI7-q7qXymbEzw_6w-NeFiIBPwa_XttkbDkKgS0OOiXwlNpnvg9fGFPhpvxt9khYeZdUtZWMKpa_5MX7pddqls-QPCsadKZpSvF4PZ1y0y4pv7qC2bmcM9sc8uqwpP2Tj6bF67Uecl_0/s640/12523961_608331489330842_7887391587352687384_n+-+Copy+%25282%2529+-+Copy+-+Copy.jpg)
Pošto su kod mene svi čokoljupci, znala sam da mora bit nešto čokoladno. I tako je izbor pao na jednu već isprobanu kremu. Kombinacija odlična!
Sastojci
1 pakiranje rozen kora
KREMA
7,5 dcl mlijeka
200g šećera u prahu
1 vanilia burbon šećer
1 rum šećera (ili malo ruma)
125g čokolade za kuhanje
40g kakaa
45g gustina
125g maslaca
Priprema
1.
Izmiješajte kakao i gustin, dodajte malo više od jednog dcl mlijeka i dobro promiješajte kao prašak za puding. Ne smije biti grudica.
Zakuhajte mlijeko sa šećerom do vrenja, maknite s vatre i u njega ulijte smjesu kakaa i gustina.
Vratite na laganu vatru i mješajte dok se zgusne.
Ponovo maknite s vatre i u vruću smjesu dodajte na čokoladu izlomljenu na kocke.
Kad se čokolada otopi do kraja, dodajte maslac izrezan na listiće (i koji je sobne temeprature) i mješajte dok se potpuno ne otopi.
Ostavite kremu da se malo ohladi.
Kore mažite dok je krema još mlaka.
Dekorirajte po želji.
Kolač je najbolji kad odstoji bar 1 dan da kore malo omekšaju.