3
... jabuke i tikvice, sa orasima, cimetom, muskatnim orahom...
Sastojci
mera je šolja od 2 dl
1/2 šolje omekšalog maslaca
1 1/2 šolja smeđeg šećera
3 jajeta
strugana kora narandže
1 kašika vanila arome
2 šolje brašna
1/2 kašičice soli
2 1/2 kašičice praška za pecivo
3/4 kašičice sode bikarbone
1 kašika cimeta u prahu
2 šolje očišćene narendane šargarepe
1 šolja narendane mlade neoljuštene tikvice
1 šolja oljuštene jabuke sečene na kockice
1/2 šolje seckanih tostiranih oraha
za preliv
1/2 šolje krem sira sa manje masnoće
2 kašike omekšalog maslaca
2 šolje šećera u prahu
narandžin sok po potrebi
Priprema
Rernu zagrejati na 180°C.
Papirom za pečenje obložiti dve duguljaste forme za hleb.
U većoj posudi za mućenje, sjediniti maslac i šećer, dodati jedno po jedno jaje, aromu vanile i koricu narandže.
Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, klinčić, muskatni oraščić pa uz naribano povrće i jabuku dodati prethodno umućenoj masi, dobro promešati i preručiti u dve pripremljene modle.
Peći u zagrejanoj rerni oko 50-60 minuta da lepo porumeni.
Pre nanošenja preliva, kolač potpuno ohladiti.
Za preliv umutiti krem sir, maslac, šećer u prahu i narandžin sok ako je potrebno.
Preliti kolač i sačekati da se glazura prosuši.
izvor:http://www.coolinarika.com/