![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiTPiNxgV2c1ZN3WJuZsBrEtebpsVrMqaJOLfek4NoyM0Oaz0DlXOJzJKicqMxho8SMu6pUsIFEgFBkumcgUA6PZa6XGBNknuvK4J_ljNsVRjpx0YLuwOmqDRsW4IZLx4YlSO9hd0nmDy4/s640/12523961_608331489330842_7887391587352687384_n+-+Copy+-+Copy+-+Copy.jpg)
Sastojci:
-1,6 kg domaće kokoši
-300 g luka
-2-3 češnja češnjaka
-3 žlice ulja
-2 žlice Vegete By Podravka
-sol
-Crni papar mljeveni
-1 žlica peršina
-prstohvat Origano sušeni
-1 list Lovor sušeni
-500 ml Passate
-cca 1 – 1,5 l vode
-1 žlica Gussnela
Priprema:
Kokoš dobro očistite, operite i narežite na manje komade.
Luk sitno nasjeckajte, a češnjak protisnite.
U dubljoj posudi zagrijte ulje, dodajte luk i češnjak, pa popecite na srednjoj vatri dok luk ne dobije lijepu zlatnu boju.
Po potrebi lagano podlijevajte vodom.
Dodajte narezano meso kokoši i popecite ga dok ne dobijete lijepu zlatnožutu boju.
Dodajte Vegetu, sol, papar, peršin, origano, lovorov list i popecite sve zajedno još nekoliko minuta.
Dodajte passatu i vodu, sve skupa promiješajte, poklopite, pa kad zakipi smanjite vatru i kuhajte 40 minuta do 1 sat, uz povremeno miješanje.
Potkraj kuhanja dodajte Gussnel razmućen u 3 žlice vode.
Sve skupa lagano promiješajte i još kratko prokuhajte.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com