KOKOŠIJI GULAŠ




Sastojci:

-1,6 kg domaće kokoši
-300 g luka
-2-3 češnja češnjaka
-3 žlice ulja
-2 žlice Vegete By Podravka
-sol
-Crni papar mljeveni
-1 žlica peršina
-prstohvat Origano sušeni
-1 list Lovor sušeni
-500 ml Passate
-cca 1 – 1,5 l vode
-1 žlica Gussnela

Priprema:

Kokoš dobro očistite, operite i narežite na manje komade.

Luk sitno nasjeckajte, a češnjak protisnite.

U dubljoj posudi zagrijte ulje, dodajte luk i češnjak, pa popecite na srednjoj vatri dok luk ne dobije lijepu zlatnu boju.

Po potrebi lagano podlijevajte vodom.

Dodajte narezano meso kokoši i popecite ga dok ne dobijete lijepu zlatnožutu boju.

Dodajte Vegetu, sol, papar, peršin, origano, lovorov list i popecite sve zajedno još nekoliko minuta.

Dodajte passatu i vodu, sve skupa promiješajte, poklopite, pa kad zakipi smanjite vatru i kuhajte 40 minuta do 1 sat, uz povremeno miješanje.

Potkraj kuhanja dodajte Gussnel razmućen u 3 žlice vode.

Sve skupa lagano promiješajte i još kratko prokuhajte.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com