KOKOŠIJI GULAŠ
Sastojci:
-1,6 kg domaće kokoši
-300 g luka
-2-3 češnja češnjaka
-3 žlice ulja
-2 žlice Vegete By Podravka
-sol
-Crni papar mljeveni
-1 žlica peršina
-prstohvat Origano sušeni
-1 list Lovor sušeni
-500 ml Passate
-cca 1 – 1,5 l vode
-1 žlica Gussnela
Priprema:
Kokoš dobro očistite, operite i narežite na manje komade.
Luk sitno nasjeckajte, a češnjak protisnite.
U dubljoj posudi zagrijte ulje, dodajte luk i češnjak, pa popecite na srednjoj vatri dok luk ne dobije lijepu zlatnu boju.
Po potrebi lagano podlijevajte vodom.
Dodajte narezano meso kokoši i popecite ga dok ne dobijete lijepu zlatnožutu boju.
Dodajte Vegetu, sol, papar, peršin, origano, lovorov list i popecite sve zajedno još nekoliko minuta.
Dodajte passatu i vodu, sve skupa promiješajte, poklopite, pa kad zakipi smanjite vatru i kuhajte 40 minuta do 1 sat, uz povremeno miješanje.
Potkraj kuhanja dodajte Gussnel razmućen u 3 žlice vode.
Sve skupa lagano promiješajte i još kratko prokuhajte.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com