Sastojci:
Biskvit:
– 7 bjelanaca
– 7 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 150 ml mlijeka
– 1 vanilin šećer
– 7 kašika šećera
– 6 kašika brašna
– 150 ml mlijeka
– 1 vanilin šećer
Krema:
– 7 žumanaca
– 8 kašika šećera
– 750 ml mlijeka
– 1 puding od vanilije
– 4 kašike gustina
– 1 margarin
– 8 kašika šećera
– 750 ml mlijeka
– 1 puding od vanilije
– 4 kašike gustina
– 1 margarin
Za dekoraciju:
– 500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
Umutiti bjelanca i šećer u čvrst snijeg, pa dodati brašno. Lagano izmješati, pa izliti u kalup obložen papirom za pečenje.
Peći na 180°C oko 15 minuta.
Pečeni biskvit, dok je još topao, izbockati viljuškom, pa preliti toplim mlijekom u koje smo dodali vanilin šećer. Biskvit ohladiti.
Umutiti žumanca i šećer, pa dodati malo mlijeka, gustin i puding. Ostatak mlijeka prokuhati, pa dodati umućenu smjesu. Mutiti dok krema ne dobije gustinu, pa skloniti sa vatre.
U ohlađenu kremu dodati omekšao margarin, pa sve dobro izmiksati. Na biskvit staviti kremu, pa sve premazati i dekorisati umućenim šlagom. Dobro ohladiti u frižideru
izvor:http://www.recepti-24.com/