Radila sam prhko tijesto za kolač Jabuke i vino, ali bez jaja i maslaca, pa mi ostalo viška tijesta, a imala sam svježe jagode
Sastojci
- za tijesto:
- 150 g margarina
- 300 g pšeničnog brašna
- 100 g šećera u prahu
- malo hladne vode ili sojinog mlijeka po potrebi
- za punjenje:
- svježe jagode
Priprema
- 1.Pomješajte dobro brašno i šećer u prahu, zatim dodajte margarin na komadiće i pomješajte sve zajedno tako da dobijete smjesu nalik krušnim mrvicama. Zatim dodajte vode ili sojinog mlijeka po potrebi (nekoliko žlica) tako da dobijete kompaktno tijesto koje ćete dalje moći razvaljati.
- 2.Tijesto razvaljajte, režite u krugove, na svaki krug stavite jednu polovicu jagode (jagode prepolovite na pola), preklopite sa drugim krugom tijesta ili preklopite na pola, te pritisnite vilicom krajeve. Pecite u pećnici na 180 stupnjeva cca 15-20 minuta. Kad se malo ohlade pospite šećerom u prahu.
- 3.Malo presjeka ;)
Posluživanje
Krajnji rezultat je tijesto kao keks sa punjenjem od jagode. Tijesto možete napraviti i po izvornom Miličinom receptu. :D Dobar tek!- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/