Fritata sa dimljenim lososom



2

Dimljenog lososa obožavam i povremeno se počastim ovim delikatesom! Ovaj put sam ga spremala na jednostavan način, a dobila divnu slanu "poslasticu" očaravajućeg ukusa..


Sastojci

100 gr dimljenog lososa
1 kašičica putera
4 jajeta
100 gr krem sira
malo soli
malo seckane mirođije

Priprema

Namazati 2 veća remekina (ili dva mala vatrostalna sudića) sa malo ulja. Pažljivo ih obložiti tankim listovima dimljenog lososa i ostaviti da malo prelaze preko ivica sudova toliko da kasnije mogu da se preklope.

U činiji umutiti jaja, sir i so, pa im dodati seckanu mirođiju i sve lepo sjediniti.

Zagrejati tiganj, ubaciti puter da se rastopi i obloži celu površinu. Dodati smesu od jaja i sira i mešati par minuta dok masa ne očvrsne.

Napuniti pečenim jajima remekine obložene lososom i preklopiti krajeve da sve lepo pokriju. Izvrnuti "paketiće" od lososa na tanjire, dekorisati i odmah poslužiti.

Ja sam uz ovo jela salatu od pečene cvekle, kisele krastavce (sve sečeno na štapiće) i prepečen hleb. Dimljena riba i jaja sa sirom su se neočekivano lepo složili u fantastičan ukus, mogu samo da kažem mljac!


izvor:http://www.coolinarika.com/