Čokoladno Maskarpone Torta


/slika/1531411/
Veoma lagana sa lakom maskarpone kremom

Sastojci

  
  • Tjesto :
  • žumanjaka
  • bjelanceta
  • 180 gr. šečera
  • 80 gr. brašna
  • vanilin šečer
  • 60 gr. gustina
  • 50 gr. kakao

  • Krema :
  • 250 gr. svježi sir
  • 125 gr. maskarpone sir
  • 80 gr. šečera

  • Ukrašavanje :
  • 250 gr. nežno gorke čokolade
  • 100 ml mleka
  • 60 ml slatko vrhnje
  • 150 gr šečera
  • 150 gr. lešnike
  • Priprema

    1. 1.
      Pečnicu zagrejte na 175 stupnjeva a ventilatorsku na 155 stupnj.
    2. 2.
      Zumanjca izmiksajte sa 90 gr. šečera i vanilin šečer.Isto i bjelanceta
    3. 3.
      izmiksajte sa 9o gr. šečera i dodajte u žumanaca. U brašno dodajte
    4. 4.
      gustin i kakao i dodajte u jajčnu masu. Masu izlijte v model za tortu
    5. 5.
      veličinu 26 i pecite približno 30 minuta.
    6. 6.
      Biskvit izvadite iz pečnice , obrnite ga na kuhinjsku rešetku i hladite
    7. 7.
      sata. Biskvit presecite sa velikim nožem na pola da dobijete 2 djela.
    8. 8.
      Sir i maskarpone sir i šečer izmešajte fino i namažite između 2 biskvita.
    9. 9.
      Naribajte čokoladu, Mleko zavrijte sa šečerom i vrhnjem i mešajte
    10. 10.
      neprestano. Trgnite na stranu i dodajte čokoladu unutra. Sa štapnim
    11. 11.
      mikserom mešajte neprestano ne digajuči miksera gore. Glazuru ohla-
    12. 12.
      dite malo, a međuvremenu dodajte šečer na vatru u posudu da se
    13. 13.
      rastopi i dodajte lešnike i mešajuči ih karamelizirajte.
    14. 14.
      Sa glazurom premažite tortu i odma na površinu rasporedite lješnjake
    15. 15.
      i ostavite da se stvrdne.

    Posluživanje

    Ja nisam neki specijalist za ukrašavanje torti, a i original ima na površini cjele pržene lešnike, samo sin ne voli, pa sam morala nešto izmisliti u trenutnom raspoloženju i ukrasiti.
  • izvor:http://www.coolinarika.com/