Veoma lagana sa lakom maskarpone kremom
Sastojci
- Tjesto :
- 6 žumanjaka
- 6 bjelanceta
- 180 gr. šečera
- 80 gr. brašna
- 1 vanilin šečer
- 60 gr. gustina
- 50 gr. kakao
- Krema :
- 250 gr. svježi sir
- 125 gr. maskarpone sir
- 80 gr. šečera
- Ukrašavanje :
- 250 gr. nežno gorke čokolade
- 100 ml mleka
- 60 ml slatko vrhnje
- 150 gr šečera
- 150 gr. lešnike
Priprema
- 1.Pečnicu zagrejte na 175 stupnjeva a ventilatorsku na 155 stupnj.
- 2.Zumanjca izmiksajte sa 90 gr. šečera i vanilin šečer.Isto i bjelanceta
- 3.izmiksajte sa 9o gr. šečera i dodajte u žumanaca. U brašno dodajte
- 4.gustin i kakao i dodajte u jajčnu masu. Masu izlijte v model za tortu
- 5.veličinu 26 i pecite približno 30 minuta.
- 6.Biskvit izvadite iz pečnice , obrnite ga na kuhinjsku rešetku i hladite
- 7.sata. Biskvit presecite sa velikim nožem na pola da dobijete 2 djela.
- 8.Sir i maskarpone sir i šečer izmešajte fino i namažite između 2 biskvita.
- 9.Naribajte čokoladu, Mleko zavrijte sa šečerom i vrhnjem i mešajte
- 10.neprestano. Trgnite na stranu i dodajte čokoladu unutra. Sa štapnim
- 11.mikserom mešajte neprestano ne digajuči miksera gore. Glazuru ohla-
- 12.dite malo, a međuvremenu dodajte šečer na vatru u posudu da se
- 13.rastopi i dodajte lešnike i mešajuči ih karamelizirajte.
- 14.Sa glazurom premažite tortu i odma na površinu rasporedite lješnjake
- 15.i ostavite da se stvrdne.
Posluživanje
Ja nisam neki specijalist za ukrašavanje torti, a i original ima na površini cjele pržene lešnike, samo sin ne voli, pa sam morala nešto izmisliti u trenutnom raspoloženju i ukrasiti.- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/