4
Svi jako dobro znamo za Jelin kolač,jedan od mojih omiljenih...ovo je njegova verzija u obliku torte,sa nekim malim izmjenama u sastojcima,ali zadržan je njegov prepoznatljiv okus i finoća
Sastojci
BISKVIT: 4 jaja
4 žlice šećera
4 žlice mljevenih oraha
4 žlice brašna
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
Prašak za pecivo Docela
KREMA: 2 Puding vanilija Dolcela
1/2 litre mlijeka
2 žlice šećera
200 gr margarina
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
2 žlice tučenog slatkog vrhnja
KORE: 1 paket lisnatog tijesta
Priprema
1.
Ispeći kore od lisnatog tjesta.Jednu za podlogu da bude okrugla,ostatak narezati na duguljaste trokutiće i tako peći
2.
Napraviti biskvit od jaja šećera,praška za pecivo i brašna.Peći u kalupu za torte.
3.
Skuhati kremu od pudinga vanilije Dolcela ,ohladiti,dodati razrađeni margarin,burbon vaniliju i malo tučenog slatkog vrhnja
4.
Slagati kao i kolač:Lisnato(okrugli dio)
krema
biskvit
krema
lisnato(trokutići- ukras)
Ukrasiti po želji
1/2 litre mlijeka
2 žlice šećera
200 gr margarina
1 Vanilin šećer bourbon Dolcela
2 žlice tučenog slatkog vrhnja
KORE: 1 paket lisnatog tijesta
Priprema
1.
Ispeći kore od lisnatog tjesta.Jednu za podlogu da bude okrugla,ostatak narezati na duguljaste trokutiće i tako peći
2.
Napraviti biskvit od jaja šećera,praška za pecivo i brašna.Peći u kalupu za torte.
3.
Skuhati kremu od pudinga vanilije Dolcela ,ohladiti,dodati razrađeni margarin,burbon vaniliju i malo tučenog slatkog vrhnja
4.
Slagati kao i kolač:Lisnato(okrugli dio)
krema
biskvit
krema
lisnato(trokutići- ukras)
Ukrasiti po želji
izvor:http://www.coolinarika.com/