Razotkrivanja nikad dosta ;)
Sastojci
- svježe ili dinstano voće
- nekoliko integralnih keksa
- 1-2 žlice voćnog likera (maraskino i sl.)
- 400 ml kokosovog mlijeka u limenci
- 40 g šećera
- 1 Puding vanilin Dolcela
- 100 ml mlijeka ili slatkog vrhnja (ili pola-pola)
- Za ukrašavanje:
- listići badema/kokosa ili ribana čokolada
Priprema
- 1.U staklenu posudu za posluživanje stavite narezano ili dinstano voće po želji, dodajte nekoliko izlomljenih integralnih keksa pa sve poškropite voćnim likerom.
- 2.Prašak za puding od vanilije pomiješajte sa šećerom i mlijekom. Kokosovo mlijeko (tekući i kruti dio iz limenke) zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru i miješajući kuhajte 2 minute.
- 3.Vrući puding izlijte u posudu preko voća i izlomljenog keksa te ostavite da se hladi. Ukrasite.
Posluživanje
Tutti frutti ispod pokrivača poslužite ohlađeno.Savjet: Desert možete pripremiti u jednoj većoj zdjeli ili više manjih zdjelica (porcija). Umjesto kokosovog mlijeka, možete upotrijebiti bilo koje drugo mlijeko.- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/