Sastojci
6 osoba- za tijesto od griza i badema potrebno je:
- 4 žumanjka
- 120g. šećera
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- 120g. Grisa (pšenične krupice) Podravka i plus za lakše oblikovanje kuglica
- 100g. samljevenih badema
- sok i korica od pola limuna ili naranče
- bademi za punjenje kuglica,par malih žličica
Priprema
- 1.za tijesto s grizom i bademompjenasto umutite žumanjke sa šećerom i vanilin-šećerom,u pjenastu smjesu.dodajte samljevene bademe,griz,zatim sok i koricu od limuna ili naranče.
- 2.kada smjesa postane kompaktna,vlažnim rukama oblikujte kuglice,veličine manjeg oraha,u sredinu svake malom žličicom stavite po malo badema,-može biti na pola izrezan ili grubo sjeckan-
- 3.tako oblikovane i napunjene kuglice stavite u lim za pečenje,obložen papirom za pečenje i pecite na tihoj vatri-170-180 stupnjeva,-15-ak minuta.
- 4.u originalnom receptu ne ide prašak za pecivo,ali sam ja dodala na vrh noža,da tijesto bude mekanije i rahlije.
Posluživanje
još dok su tople uvaljajte ih u samljeveni vanilin-burbon šećer,kada se prohlade,složite ih u kutije sa hermetičkim poklopcem i držite na hladnom mjestu-ne u frižideru-- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/