Sastojci
- Za biskvit:
- 5 jaja
- 5 žlica šećera
- 5 žlica brašna
- 2 žlice vode
- ½ Praška za pecivo Dolcela
- 1 Vanilin šećer Dolcela
- Za kremu:
- 250 g mljevenih lješnjaka
- 100 g šećera u prahu
- 50 g čokolade
- 50 g maslaca
- 100 ml slatkog vrhnja
- 2-3 žlice Džema višnja Podravka
Priprema
- 1.Odvojite bjelance od žumanaca. Od bjelanaca istucite čvrst snijeg, a žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i vodom.
- 2.Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postupno ga umiješajte u mješavinu od žumanaca. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
- 3.Biskvitnu smjesu izlijte u namašćeni lim (veličine 25×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
- 4.Pečeni biskvit ohladite, premažite džemom od višanja, a zatim kremom od lješnjaka.
- 5.Za kremu od lješnjaka mljevene lješnjake pomiješajte sa šećerom u prahu i tučenim slatkim vrhnjem. Čokoladu i maslac otopite na pari, dodajte lješnjacima i sve dobro izmiješajte. Ovom kremom premažite ohlađeni biskvit.
Posluživanje
Ohlađeni kolač ukrasite nasjeckanim lješnjacima i ostrušcima čokolade pa zatim narežite na šnite.Savjet
Lješnjake možete zamijeniti orasima.- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/