SANDINA TORTA





.

Recept za ovu tortu poklonila mi je jedna jako draga poznanica, i kao sto je i sama rekla, odusevit ce te, sto uistinu i je. Ovo je prvi puta da sam ga radila u formi kolaca i moram priznati da ova famozna "bomba" zasluzuje da postane svakodnevnica u nasoj obitelji


Sastojci

Biskvit: 2 jogurta
1 casa (od 2 dl) kokosa
1 casa secera
1 casa griza
1 prasak za pecivo
Krema od vanilije: 3 pudinga okusa vanilije
skuhati u 1 l mlijeka
20 dag margarina za kreme
Krema od jagode: 3 pudinga okusa jagode
1 l soka od jagode (gustoga)
secera prema uputi na pudingu
Cokoladna glazura: 10 dag cokolade za kuhanje
3 zlice ulja
Na kraju: 2 vrecice slag pjene

Priprema

Dobro izmiksati jogurt, kokos, secer, griz i prasak za pecivo. Smjesu izliti u kalup za tortu (ili kao sto sam ja, u protvanj).

Peci u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva otprilike pola sata.

Kada je biskiv pecen, preliti ga sa vodom i secerom.


Krema od vanilije:

Skuhati puding od vanilije u 1 l mlijeka. Pustiti da se ohladi te u njega dodati dobro izradjen margarin.

Na ohlađeni biskvit premazati kremu od vanilije.

Krema od jagode:

Skuhati puding od jagode sa propisanom dozom secera (kako stoji na uputama) u soku od jagode.

Tako skuhani puding preliti preko "kreme od vanilije".

Napraviti cokoladnu glazuru i preliti preko kreme od jagode.

Cokoladnu glazuru radim tako da na pari otopim 10 dag cokolade i dodam tri zlice ulja. Glazura se lijepo razlijeva, a kada se ohladi sjajna je i tvrda.

Kad se glazura stvrdne, preko nje premazati istucenu slag pjenu.

izvor:http://www.coolinarika.com/