![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQm3ePx2bXzu9IOZqfTV8SpFr-qqf-JvW1FSJ6r829D2wX_M30Q6h2H8eIEhU91f0ROypSSn4hLY9aF2eDM9EFrjVBqFfX96ohyHCZ9PjsVklOaG4B9nVjuFSKg4cb7V0Jml15WONUGTQ/s640/1.jpg)
Divan mix povrća sa sočnom piletinom…kombinacija koju ćete zavoljeti.
Sastojci:
600gr pilecih prsa ili otkostene piletine od buta/bedra.
1 glavica luka
1 veliko cehno bijelog luka
2 crvene paprike
2 zelene paprike
1 tikvica
1 veliki krompir
1 casa graska
1 kasika paradajz pirea
2 kasike maslinovog ulja
so,biber,crvena paprika,timijan
Priprema:
U dubljoj tavi na zagrijanom maslinovom ulju propirjati sitno isjeceni luk i izgnijeceni/izrendani bijeli luk. Dodati paprike isjecene na sitne kockice i pirjati par minuta. Zatim i piletinu isjecenu na komade zeljene velicine. Poklopiti i pirjati na srednjoj vatri dok piletina ne upije svu svoju vodu.
Dodati paradajz pire i dobro izmijesati. Za kraj dodati tikvice (ne guliti koru) i krompir isjecene na kocke. Izmijesati i izliti 400ml prokuhane vode. Posoliti i zaciniti. Sve istresti u zeljenu posudu za pecenje i peci na 180 stepeni dok krompir ne omeksa i dok se sve fino ne zapece.