5
POGLEDAJ SVE FOTKE
/slika/2429681/
Jako fimo i jako dekorativno! :)
Sastojci
- PRHKO TIJESTO
- 1 jaje
- 400 gr brašna
- 250 gr maslaca
- 200 gr šećera
- BISKVIT
- 3 jaja
- 1 kiselo vrhnje
- 70 gr šećera u prahu
- 2 žlice kakao praha
- 1 žličica sode bikarbone
- KREMA
- 1/2 l mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 200 gr šećera
- 4 žlice gustina
- 250 gr margarina
- 2 crvena preljeva
- crni ribiz
Priprema
- 1.Zamjesite prhko tijesto od svih satojaka. Podjelite u 3 manje kugle i stavite na 30 min u zamrzivač.
- 2.Izradite jaja i šećer te dodajte kiselo vrhnje i sodu bikarbonu.
- 3.U tu smjesu naribajte prethodno napravljeno prhko tijesto. Ja ponekad u iskidam tijesdto prstima na manje kaomdiće. Bitno da se vidi razlika između smeđeg i svijetlog dijela. Izmjesšajte smjesu siavite peći na 180 stupnjeva cca 30 min.
- 4.Dok se biskvit hladi skuhate fil. Od litre mlijeka odvojite dio te razmutite gustin. Otatak mlijeka stavite da zakuha sa šećerom i dodajte razmućeni gustin. Kuhajtedok ne dobijete lijepu glatku kremu bez grudica. Ostavite da se krema ohladi.
- 5.U ohlađenu kremu umiksajte mragarin. Premažite biskvit kremom i poslažite ribiz.Kuhate preljev i prelijte preko kolača.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite na kocke.- 1.
- izvor:http://www.coolinarika.com/