Sastojci
– 2 lista oblande
– 2 fišeka za sladoled
– 700 ml slatke pavlake
– 100 g prženih krupno sjeckanih oraha
– 200 g čokolade
– 2 kašike ulja
– 2 fišeka za sladoled
– 700 ml slatke pavlake
– 100 g prženih krupno sjeckanih oraha
– 200 g čokolade
– 2 kašike ulja
Priprema
Isjeći krugove od listova oblandi veličine kalupa za tortu. Ulupati slatku pavlaku, dodati polovinu rastopljene čokolade i lješnike. Smjesu promješati i odvojiti dio za punjenje fišeka.
Preostalu smjesu staviti između listova oblandi. Ostatak čokolade rastopiti sa uljem, umočiti fišeke a ostatkom preliti tortu. Fišeke napuniti preostalim filom, dekorisati i staviti preko torte. Kornet tortu posuti lješnicima i do posluženja ostaviti na hladnom mjestu.
Izvor: kuhinjica.rs