Sastojci:
Kora:
-6 jaja
-6 kašika šećera
-12 kašika oraha
-1 kašika brašna
-1 kašika ulja
-6 kašika šećera
-12 kašika oraha
-1 kašika brašna
-1 kašika ulja
Fil:
-1.5 l mleka
-3 pudinga od vanile
-4 kašike brašna
-2 margarina ili maslaca (2 x 250 gr)
-400 gr šećera u prahu
-100 gr čokolade za kuvanje
-100 gr mlevenih oraha
-150 gr mlevenog keksa
-100 gr kokosa
-čokolada za ukrašavanje
-3 pudinga od vanile
-4 kašike brašna
-2 margarina ili maslaca (2 x 250 gr)
-400 gr šećera u prahu
-100 gr čokolade za kuvanje
-100 gr mlevenih oraha
-150 gr mlevenog keksa
-100 gr kokosa
-čokolada za ukrašavanje
Priprema:
Za koru umutite prvo belanca u čvrst stneg, dodajte postepeno šećer, žumanca, kašiku brašna, 12 kašika oraha i kašiku ulja (ulje se dodaje zbog vlažnosti kore).
Ispecite koru u zagrejanoj rerni na 220 stepeni, proverite čačkalicom kad je pečeno, ohladite i podelite na dva dela koncem, tako da se dobiju dve kore.
(Koristila sam kalup 28 cm)
Torta može da se sprema i u četvrtastom plehu, (22×33) s tim da se peče posebno svaka korica po pola od ove mere, jer su tanke.
Skuvajte 1.5 litar mleka sa 3 pudinga od vanile i 4 kašike brašna.
Dobro sjedinite i ostaviti da se ohladi.
Povremeno ga promešajte da se ne uhvati korica.
Umutite maragarin ili maslac (ili pola pola, ja sam tako uradila),sa 400 gr šećera u prahu.
Dodajte ohlađeni skuvan puding. Sjedinite i podelite na 4 dela.
U 1. deo dodati 100 gr rastopljene čokolade
2. deo 100 gr mlevenih oraha
3. deo 150 gr mlevenog keksa
4. deo 100 gr kokosa
Filovati tortu:
kora 3. fil, 4. fil
kora 2. fil, 1. fil
Posuti rendanom čokoladom.
Ostavite u frižider da se stegne i uživajte!
Ja sam filovala tortu tako što sam prvo koru stavila na tacnu, pa preko nje obod kalupa sa unutrašnjom stranom oboženom pek-papirom ali malo dužim nego što je bio obod.
Pošto ima baš puno krema, kalup je bio pun do vrha.
Može se jedan deo krema ostaviti i za ukrašavanje, to je već vama po volji.
Izvor: coolinarika.com