Napravite ove zdrave povrtne lazanje i uživajte u proljetnim ukusima.
Sastojci
– 500 gr lasagna
– 500 gr gljiva
– ¾ šolje zelene paprike
– ¾ šolje sjeckanog luka
– 3 čehne bijelog luka sitno sjeckane
– 2 tegle paradajz sosa za tjesteninu
– 400 gr ricotta sira
– 4 šolje redanog mozzarella sira
– 2 jaja
– ½ šolje parmezana
– 500 gr lasagna
– 500 gr gljiva
– ¾ šolje zelene paprike
– ¾ šolje sjeckanog luka
– 3 čehne bijelog luka sitno sjeckane
– 2 tegle paradajz sosa za tjesteninu
– 400 gr ricotta sira
– 4 šolje redanog mozzarella sira
– 2 jaja
– ½ šolje parmezana
Način pripreme
Tjesteninu kuhajte po uputi na pakovanju.
Isprite hladnom vodom i ostavite da se ohladi.
U velikoj šerpi popržite gljive, papriku, tikvice, luk i bijeli luk.
Dodajte sos za tjesteninu i pustite da provrije.
Kuhajte 15-ak minuta pa ostavite sa strane.
U posudi pomješajte ricottu, 2 šolje mozzarella sira i jaja.
U tepsiju naspite 1 šolju sosa, poredajte lazanje, pospite ricottom i parmezanom i ponavljajte dok ne potrošite smjesu.
Pospite mozzarella sirom i pecite 40 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni.
Izvor: domacica.com