Ko bi rekao da paprikaš može da se kuha i u rerni. Ako niste znali da može, mi ćemo vam reći itekako da može. Veoma lako a rezultat više nego fantastičan. Ruzmarin i masline smo dodali a na vama je da li ćete ih i vi staviti, oni su dali ovom jelu poseban pečat.
Sastojci :
– 1 parče junetine bez kostiju, 300gr
– 3 – 4 krompira
– 1 glavica crnog luka
– 3 čehna belog luka
– 1 paketić maslina, 150gr
– 1 grančica ruzmarina
– 4 kašike paradajz pirea
– 1 veza peršuna
– 1 / 2 mirođija
– so i biber po ukusu
– 3 – 4 krompira
– 1 glavica crnog luka
– 3 čehna belog luka
– 1 paketić maslina, 150gr
– 1 grančica ruzmarina
– 4 kašike paradajz pirea
– 1 veza peršuna
– 1 / 2 mirođija
– so i biber po ukusu
Priprema :
Stavite junetinu u lonac sa vodom ( 1,5l ) i kuhajte 45 minuta.
Krompir za to vrijeme očistite i isjecite na kockice pa stavite i on da se kuha 10 minuta u slanoj vodi.
Zagrijte 2 kašike ulja pa im dodajte sitno isjeckan crni luk i bijeli i kada se luk prodinsta nekih 5 minuta dodajte ruzmarin.
Ostavite jos minut, dva da zajedno se dinsta pa dodajte isjeckanu junetinu i paradajz. Dinstajte 4-5 minuta uz mješanje.
Ocjedite krompir i dodajte prethodnoj smjesi.
Izmešajte pa dodajte onu supu u kojoj se junetina kuhala i masline.
Sve zajedno stavite u tepsiju ili glinenu posudu i stavite da se peče na 220 stepeni 40 minuta.
Servirajte toplo.
Izvor: domacirecepti.net