MILKA – OREO TORTA






Sastojci
Biskvit (24 cm):
160 g glatkog brašna
40 g kakaa u prahu
1/2 žličice sode bikarbone+1/4 žličice soli
1 zličica praska za pecivo
70 g kristal šećera+ 2 vanilin šećera
2 jaja
60 ml kokosovog ulja
ribana korica naranče
140 ml kpuće vode
5 ml vanilija ekstrakta
čokoladno mlijeko za preliti biskvit
Bijela krema:
100 g bijele čokolade
1 žlica kokosovog ulja+3 žlice vode
2 žlice soka od limuna
150 g svježeg sira
200 ml vrhnja za šlag
80 g milka oreo čokolade
Čokoladna krema:
70 g tamne čokolade 70% kakaa
100 g milka čokolade
2 žlice ulja ,3 žlice vode
1 žumanjak
300 ml vrhnja za šlag
120 g milka oreo čokolade
Dekoracija:
200 ml vrhnja za šlag
kandirane višnje,crvena boja
Priprema
1.
Priprema biskvita:
U veću posudu prosijte,brašno,kakao,šećer,prašak za pecivo,sodu,sol.
U manjoj posudi razmutite pjenjačom,jaja,kokosovo ulje,ribanu koricu naranče i ekstrakt vanilije samo kratko da se sjedine.
Dodajte mokre sastojke u suhe i povežite mikserom.
Ulijte kipuću vodu u tankom mlazu uz stalno miksanje.
Obložite kalup pek papirom i stavite peći na 170C-35 min ili na 180C-25 min.
Provjerite čačkalicom.
Ohladiti mlaki biskvit u hladnjaku,pa ga prerezati na pola,da se dobiju dvije kore.
Kalup je okrugli 24 cm.
2.
Priprema bijele kreme:
Rastopiti bijelu čokoladu sa uljem i vodom na laganoj vatri.
Koristite bijelu čokoladu koja je pogodna za kuhanje,ja koristim bijelu kuverturu.
U rastopljenu čokoladu dodati limunov sok i pomiješati.
Vrhnje istuči i ostaviti sa strane.
Mikserom kratko izraditi svježi sir.
U svježi sir dodati mlaku bijelu čokoladu i povezati mikserom na najnižoj brzini.
Dodavati polako i tučeni šlag u par navrata i povezati sa mikserom na najnižoj brzini.
Milka oreo čokoladu isjeckati na sitne komadiće i dodati u kremu.
3.
Priprema čokoladne kreme:
Rastopiti tamnu(ja sam koristila sa 70% kakaa i komadićima narančine korice) i milka čokoladu(noisette) sa uljem i vodom na laganoj vatri.
U rastopljeno dodati pjenjačom razmućeni žumanjak u tankom mlazu uz stalno miješanje.
Kuhati na laganoj vatri par minuta(oko 2) dok se žumanjak termički ne obradi.
Istuči vrhnje za šlag.
U mlaku čokoladu dodavati tučeno vrhnje za šlag u par navrata.
Umiješati šlag lagano sa špatulom.
Dodati nasjeckanu milka oreo čokoladu.
Sjediniti sve laganim mješanjem.
4.
Slaganje torte:
Prvu koru biskvita staviti na pladanj za serviranje.
Preliti koru biskvita sa malo čokoladnog mlijeka.
Sačekati da se upije pa premazati bijelu kremu preko biskvita.
Staviti kratko u hladnjak da se stisne,pa premazati polovicu čokoladne kreme.
Poklopiti korom biskvita koju također malo namočite čokoladnim mlijekom.
Pustiti tortu u hladnjaku da kratko odstoji,pa premazati cijelu tortu ostatkom čokoladne kreme.
Ja sam tortu slagala u obruču.
5.
Pošto je torta rođendanska ja sam je ukrasila sa tučenim šlagom u koji sam dodavala crvenu boju u prahu.
Po vrhu sam poslagala par kandiranih višanja i komadiće milka oreo čokolade.
Izvor: coolinarika.com