Shakshuka

Iskoristite svu raskoš ljetne ponude povrća i spremite si jedno ovakvo jelo...potječe iz sjeverno afričkih zemalja, a najčešće se pripremala za kasni doručak ili marendu...



Sastojci:

1 veća glavica luka/kapule izrezana na tanka rebarca
3 veće crvene paprike, izrezane na trake širine oko 1 cm
1 obična žuto/zelena paprika izrezana na trake širine oko 1 cm
3 veće rajčice, izrezana na kocke (krupnije)
2 češnja češnjaka, nasjeckan ili protisnut
1 suha čili papričica
1/4 žličice kumina
1/2 žličice soli
svježe mljeveni papar
oko 3 žlice maslinovog ulja
1 žlica svježeg lista peršina, nasjeckanog + peršin za kraj
3 - 4 jaja

Priprema:

Ugrijati tavu pa dodati ulje, crveni luk, usitnjen čili, malo posoliti i dinstati dok luk ne omekša
Dodati papriku, kumin, bijeli luk, peršin... poklopiti tavu i ostaviti na tihoj vatri destak minuta ili dok paprika ne omekša...kada je paprika omekšala dodati rajčicu, posoliti i popariti i pirjati poklopljeno 15-tak minuta
Skinuti poklopac i još malo pirjati dok se umak ne reducira
Napraviti žlicom jamice i u svaku staviti po jedno jaje, poklopiti tavu i ostaviti na tihoj vatri dok se jaja ne skuhaju po vašem ukusu...
Gotovo jelo posuti s još svježeg peršina (najbolje bi bilo korijandera)
Poslužiti s bijelim kruhom i jogurtom...





izvor:http://www.recepti.hr/