Poseban sekeli gulaš

Već prema imenu dade se zaključiti kako ovo jelo ima neke veze s Mađarskom. Kakve...to sad nećemo istraživati, nego ćemo se koncentrirati na recept koji je malo drukčiji od onog koji se u ovim našim hrvatskim kontinantalnim krajevima uobičajio. Naime, osnova recepta je ista, ali mi ćemo, umjesto mesa izrezanog na komadiće koristiti ono mljeveno. Kiselo zelje je ipak najvažnije! Njega ne mijenjamo!




Za pripremu ovog jela nazvanog posebni sekeli gulaš trebat ćete određene namirnice, poput mesa i kiselog zelja, ali njihove količine morat ćete sami kreirati. Imate li samo malo osjećaja za pripremu jela, neće vam biti teško odrediti koliko zelja treba dodati u meso.

Treba vam...
miješano mljeveno meso (oko pola kg)
crveni luk (dvije veće glavice)
žlica slatke mljevene crvene paprike
žlica brašna
voda
kiseli kupus (oko pola kg do 1 kg)
mast ili ulje
kiselo vrhnje (2 dcl)

Činite ovako...

Dakle, mljeveno meso, najbolje miješano od govedine, junetine i svinjetine, dobro propirjajte na dosta luka dok ne postane sasvim mekano. Dodajte zatim žlicu mljevene paprike, te žlicu brašna. Dobro promiješajte i nalijte najprije malo hladne, a kad zakuha, dodajte još i kipuće vode toliko da dobijete fini gulaš. Sada još k tome dodajte kiseli kupus kojeg ste prethodno propirjali na masnoći uz dolijevanje vode. Potrebno je jelo ostaviti još oko 20 minuta kako bi se kuhalo na laganoj vatri. Na kraju, u ovaj poseban sekeli gulaš, dodajte kiselo vrhnje.







izvor:http://www.recepti.hr/