Fildžan burek

Zanimljivi zalogajčići, ukusni, ma fenomenalni:



Potrebno je:

5-6 tankih kora za savijače
2 glavice (oko 150 g) luka (kapule)
5 kom krumpira
400 g mljevene junetine
sol, papar, ulje
za premazivanje: 1 jaje, 2 žlice mlijeka i 2 žlice ulja
na malo ulja propirajati nasjeckanu kapulu, dodati meso, pirjati ga te na kraju posoliti i popapriti
skuhati krumpir u slanoj vodi. izgnječiti ga i pomiješati s pirjanim mesom
svaku koru izrezati na 6 približno jednakih dijelova (otprilike za malu šalicu dimenzija 15x15 cm) uzimati po dva kvadratića i ugurati ih u pripremljenu šalicu tako da krajevi vire vani
pripremljenu šalicu sada napuniti mesnom smjesom pa rubovima zatvoriti šalicu premazujući smjesom od jaja, mlijeka i ulja
pripremljeni burekčić istresti na lim obložen papirom za pečenje
svaki burekčić premazati ostatkom smjese od jaja, mlijeka i ulja, posuti sezamom (ja sam dodala i čurekot) i peći u zagrijanoj pećnici na 200°C 15 minuta i 10 minuta na 180°C)







izvor:http://www.recepti.hr/