Pita od blitve ili špinata s prhkim tjestom

Recept od moje stare nane:




Sastojci za prhko tjesto:

250 gr brasna
120 gr maslaca narezanog na komadice
jedno zumanjce i malo vode i soli
to sve izmjesati i staviti u foliju da odstoji oko pola sata.

u medjuvremenu prokuhati malo blitvu ili spinat ( sasvim kratko ) pa ga staviti u cjedilicu da se dobro ocjedi.

zatim ga izrezati.na tavu staviti masnocu i poprziti jednu glavicu luka,pa dodati na njeg blitvu.kad je gotovo visak tekucine ocjediti pa dodati:
2-3 jajeta
kravljeg sira po zelji ( kolicinski )
jedno kiselo vrhnje posoliti
postupak

koru razvaljati koliki je pleh ,tako da predje preko pleha,visak odstraniti ako ga ima.izbocati s vilicom i staviti kratko da se zapece.izvaditi i istresti smjesu koju smo napravili od spinata ili blitve,i staviti da se i to zapece .na ne prejakoj temperaturi oko 20 min






izvor:http://www.recepti.hr/