Keksi od lješnjaka s cimetom

Još jedan atraktivan izgledom, a tek okusom - keks.




Sastojci:

3 bjelanjka
20 dag šećera u prahu
1 vanilin šećer
30 dag mljevenih lješnjaka
5 dag cijelih lješnjaka
1 žličica cimeta

Priprema:

Istući čvrsti snijeg od bjelanjak , te postupno dodavajući šećer i vaniliju nastaviti miješati.Od smjese odvojiti 3 žlice za poslije.U ostatak smjese dodati lješnjake i promiješati.

Na pleh staviti papir za pečenje i od smjese, vlažnim(ne i mokrim) rukama raditi kuglice veličine oraha i stavljati na pleh.U svaku kuglicu olovkom(tupim krajem) umočenim u brašno utisnuti malu rupicu.Unutra staviti malo tučenog bjelanjka(onog štoste ga odvojili) i na to jedan cijeli lješnjak.

Sušiti na 125°C 20-30 min.







izvor:http://www.recepti.hr/